Sandra Lie, klaver

 

Sandra Lie er født og oppvokst i Stavanger. Fra hun var 11-19 år var hun elev av Erling Eriksen ved Rogaland Musikkkonservatorium. Hun dro så til Oslo og studerte videre på Norges Musikkhøgskole med Einar Henning Smebye som lærer. Her tok hun først en 3-årig pedagogisk utdanning, etterfulgt av 2 år med utøvende studier. Hun avsluttet sitt studium med et 2-årig hovedfag i kammermusikk/soloinstrument i 2005 med hovedvekt på kammermusikk.

I årene som hovedfagsstudent var hun så heldig å også ha Sigurd Slåttebrekk som lærer ved siden av Smebye. To svært komplementerende pianister og pedagoger.

 

Sandra har siden dette drevet virksomhet i Stavangerregionen både som pedagog og utøver, hovedsakelig som akkompagnatør. Hun er pr dags dato tilknyttet kulturinstitusjoner som Stavanger Kulturskole, Vågen vgs og UiS-institutt for musikk og dans. På Kulturskolen i Stavanger jobber hun som klaverlærer, akkompagnatør og i Lørdagsskolen, kulturskolens talentutviklingsprogram. På Vågen er hun hovedsakelig klaverlærer i bi-instrument og hovedinstrument. Ved siden av dette har hun den siste tiden hatt en liten timelærerstilling som akkompagnatør ved UiS.

 

Sandra er den ene halvdelen av duoen "Perlekammers" sammen med Wibeke Wetaas (sopran) som hovedsakelig fremfører sanger fra lied-tradisjonen, men også musikk fra operaens verden.