Wibeke Wetaas, sopran

 

Som lyrisk sopran har Wibeke et bredt og spennende repertoar som spenner fra tidlig renessanse til moderne klassisk musikk og opera.

Wibeke er født og oppvokst i Stavanger. Våren 2012 avla hun sin avsluttende Post Graudate Diploma eksamen i utøvende klassisk sang/opera ved Universitetet i Stavanger hvor hun også tok sin Mastergrad. Under studiene sang hun med professor Elizabeth Norberg-Schulz som sanglærer. Wibeke har sin Bachelorgrad fra Griegakademiet v/Universitetet i Bergen og NTNU Intstitutt for musikk i Trondheim. Her sang hun med Hilde Haraldsen Sveen og Kåre Bjørkøy. Hun hadde sin debutkonsert i Roma i regi av Accademia Filarmonica Romana sommeren 2011.  Wibeke har sunget flere operaroller på scener i Norge. Deriblant roller som Frasquita i Bizets Carmen, Dido i Dido og Aeneas, og Poppea i Poppeas Kroning av Claudio Monteverdi. I februar 2013 ble hun invitert til å synge en recital i konsertserien "Northern Lights" i Antwerpen, Belgia.

 

​I tillegg til å jobbe med PerleKammers har hun ofte blitt engasjert som solist i kirkemusikalske verk bl.a Ein Deutsches Requiem av Brahms, Bachs Juleoratorium og Johannespasjonen og Dvorak Messe i D-dur. Januar 2013 var hun solist på Mendelssohn Bartholdys Salve Regina på kammerkonsert med Stavanger Symfoniorkester. Påsken 2014 reiste hun på turne i Rogaland fylke med Pergolesis Stabat Mater. 

 

Wibeke har også vært aktiv innenfor Den Kulturelle Skolesekken og er for tiden inne med programmene "Stavanger Sanger" og "Vi lager Opera!" I årene 2012-2014 var barneoperaen "Den magiske Hatten", med manus av Wibeke og Silje Talgø Grønset, en del av programmet i Den Kulturelle skolesekken i Stavanger.